Utasítsd a Google-t!

Mostantól használd kicsit másképpen, mint eddig...

Virág Levente

Arra gondoltam írok pár másfajta tippet a google használatához. Gondolom, mindenki használja a ma legnépszerűbbnek számító keresőprogramot, de vajon ismerjük-e a finomságait? Az első fontos dolog, hogy a google angolul ért a legjobban, úgy a legjobb beszélni hozzá (persze más nyelven is ért, sőt).

Legkönnyebb utasítani, parancsokat adni neki. Pl: translate , define , set time,  stb. Egyszerűen csak a kereső sorba írjuk az utasítást. A „translate apple to french” eredménye az alma franciául: pomme .

Adhatunk olyan parancsot is, hogy adjon össze vagy akár váltson át eurót dollárra (EUR to USD).

 

Érdemes próbálgatni, milyen szavakat hogyan értelmez, hogy legközelebb célratörően tudjuk hivatkozni.

Nagyon meggyorsíthatja a használatot, hogy nem a google oldalán(www.google.com) keresünk- ezt szépen kihagyjuk és  közvetlenül a parancssorba írjuk be a keresendő szót vagy parancsot.

Rettentő sok érdekességet is elrejtettek a fejlesztők, amire rájönni csak véletlenszerűen lehet szerintem.  A kedvencemet a star wars új részének bejelentésekor találtam: google.com/starwars oldalon választhatunk, hogy sötét vagy a világos oldalra álljunk. Azóta X szárnyúval közlekedek a google navigációban!

Találtam pár magyar utasítást is amit esetleg érdemes lehet kipróbálni: ilyenek aszámológép –számológépet ad ki, napfelkelte- napnyugta: az időpontját mutatja,mozi +keresett film –a filmet vetítő mozik listáját adja, időjárás- helyzetünknek megfelelő aktuális időjárás előrejelzést közli .

Összességében azt gondolom, hogy a folyamatos fejlődés miatt nem szabad leragadnunk a megszokott metodikánál, folyamatosan változtassunk, egyszerűsítsünk. Meglepő felfedezéseket tehetünk.

Jó böngészést!

Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg ismerőseid számára is!